duminică, 30 noiembrie 2008

Prietenii adevarati... pasari rare...


Traim intr-o lume in care parca cu cat suntem mai mult inconjurati de oameni, cu atat avem mai putini prieteni "adevarati", cu care sa putem vorbim orice, carora le acordam deplina incredere, pe care ne putem baza. Oare mai exista prietenie "adevarata" intr-o lume in care toti luptam sa avem cat mai multi bani/putere, sa traim cat mai bine, sa obtinem cat mai mult/e cu cat mai putin muncit posibil, daca se poate gratuit? Oare mai gasim oameni pe care sa-i putem suna in mijlocul noptii daca avem o problema si chiar sa ne ajute? Oare mai exista oameni in care sa ai atat incredere incat sa-ti lasi casa, masina, nevasta :P oricand pe mana lor? Ma intreb toate astea pentru ca cred ca tuturor ni se intampla sa vedem multime de insi in jurul unor oameni "utili" (sefi, profesori, antrenori, functionari in locuri "utile" s.a.m.d.) doar atat timp cat acei oameni sunt folositori la ceva. Eu ma simt cate-o data foarte rau cand constat ca sunt ani de zile de cand, de pilda, imprumut bani unuia-altuia - singurele momente cand sunt intrebata "si ce mai faci?" de catre imprumutatori, sau iarasi constat un interes subit pentru "ce mai faci?" cand cineva care trece prin oras n-are unde sta, sau oameni care abia asteapta sa vada ce mai fac doar cand se cearta cu prietenul si au epuizat lista de oameni cu care sa petreaca timp etc... E adevarat ca toate aceste momente inseamna "nevoie" pentru acei oameni si ca "prietenul la nevoie se cunoaste" dar... mi-ar placea sa fiu sunata si cand totul e ok in viata acestor oameni si sa fiu intreaba pur si simplu "ce mai faci?". Poate exagerez, nu stiu, poate nici eu nu sunt cel mai bun prieten din lume dar totusi exista oameni care clar n-au ce cauta pe lista asa zisilor prieteni. Cum e mai bine oare? Sa ai 2-3-5 prieteni si restul ura si la gara sau sa pastrezi toti acesti cunoscuti... asa... sa fie...? Eu parca simt nevoia sa-mi fac putin curat in viata... :P si sa pastrez aproape doar pe cei care macar ma vor injunghia din fata :D:). ("A true friend stabs you in the front." - Oscar Wilde)

2 comentarii:

  1. "Oare mai exista prietenie "adevarata" intr-o lume in care toti luptam sa avem cat mai multi bani/putere, sa traim cat mai bine, sa obtinem cat mai mult/e cu cat mai putin muncit posibil, daca se poate gratuit?"
    Da. Si nu toti lupta pentru acelasi lucru ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietenia exista, trebuie doar sa crezi in ea si sa nu iti fie frica sa te arunci in mainile ei. Te poate scapa, sau prinde :) Riscul chiar e frumos

    Si eu vorbesc ca un om care nu are unul, doi, trei, ci foarte multi prieteni adevarati pe care ii pot suna la orice ora din zi sau din noapte cu orice problema si ei sunt acolo pentru mine. Si Eu pentru ei.

    RăspundețiȘtergere