sâmbătă, 3 iulie 2010

Cand n-ai ce face...

Pe post de experiment, in masura in care dispui de personajele necesare in viata ta, poti incerca urmatoarele: ia una bucata amic stilat, manierat, scolit, venit din mediu "office" (nu din orice "birou"...:))) si pune-l langa una bucata cunoscut convins ca toata viata se rezuma la sex si mancare, cu limbaj trivial alcatuit oricum din doar cateva zeci de cuvinte, cu gesturi specifice nivelului... si cu deschidere ce tinde spre zero catre a intelege restul lumii si "fenomene" gen civilizatie si politete.

Vei asista la intalnirea a doua lumi ce pot fi comparate cu apa si uleiul in incercarea lor de intrepatrundere. Va fi distractiv dintr-un punct de vedere dar extrem de trist din altul si vei inclina spre una sau alta dintre stari in functie de cat de apropiat esti uneia sau alteia dintre lumi...

Incearca!:))

Un comentariu:

  1. Intamplarea face sa fi fost, de curand chiar, martorul unei astfel de alaturari. Inainte insa de intalnirea propriu-zisa dintre cele doua lumi au existat comentarii in ceea ce priveste "ciocnirea civilizatiilor" dar asta nu ma facut decat sa astept cu interes un astfel de fenomen care ma asteptam sa fie pe cat de haios (pentru unii) pe atat de deranjant (pentru altii). Problema aparuta, evident, a fost lipsa compatibilitatii din mai toate punctele de vedere dar in special din cel lexical (caci unii au Dex acasa si il studiaza destul de des, iar altii stiu doar cuvinte monosilabice, interjectii, onomatopee si cel mult vocabularul aferent Abecedarului din clasele primare - chiar daca se mandresc cu nota 10 la BAC, desi a fost luata la disciplina "educatie fizica" la un liceu cu profil industrial).

    Apropierea dintre cele doua lumi, este foarte adevarat, seamana cu incercarea de a amesteca ulei cu apa si deci din start sortita esecului. Voi incerca insa sa nu tin partea nici a uleiului nici a apei si sa vad relationarea din ambele puncte de vedere.

    Pe de o parte simplista apa (nefiind vreo substanta de soi) este apreciata uneori tocmai pentru banalitatea ei care da impresia ca nu se supune vreunei norme batute in cuie, iar sub forma ei ceva mai elaborata (de spritz) poate fi chiar placuta.
    Pe de alta parte, finul, sobrul si alunecosul ulei are meritele sale incontestabile, caci se naste din elemente de calitate superioara, trecute prin prese si filtre care-i dau limpezimea si claritatea atat de apreciata in salatele de tip office multinational.

    Cat ai incerca sa le amesteci nu vei reusi, dar ar trebui sa existe momente in care cele doua substante sa poata coexista in pace, sau macar sa se suporte reciproc pentru perioade scurte de timp, caci poate fi chiar amuzant. Apa insa ar trebui sa-si vada lungul H2O-ului, iar uleiul sa nu fie tot timpul gretzos si mereu cu muschii incordati in incercarea de a iesi la suprafata. Secretul unei astfel de alaturari consta in adaptabilitatea pe termen scurt a celor doua elemente.

    RăspundețiȘtergere